• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası

SORU-CEVAP

DUYURU

Uzun yıllardır emek verdiğimiz Kronik Prostatit ve İyi Huylu Prostat Büyümesi hastalıklarında kullanılan bitkisel kapsül kür, daha yoğun ve etkin ekstrakt içeriği ile ruhsatlı olarak üretilmiştir. Türk Patent Enstitüsü tarafından  "Kapsül Kür" ; Prostatit, Kronik Prostatit ve BPH (Prostat büyümesi ) hastalıklarının iyileştirilmesi için bitkisel bir kompozisyon olarak "Buluş Patenti" almıştır. 

Buluş Patenti

%100 doğal ve bitkisel kür kapsülleri ile ilgili detaylı bilgi almak için www.erogluilac.com web sitemizi ziyaret edebilir veya 0533 427 77 86 numaralı telefonu dilediğiniz zaman arayabilirsiniz. 

Kimyager
Şükrü Eroğlu

0 533 427 77 86

Takviye edici kürlerimizi incelemek için TIKLAYIN.

 

Merhaba,

Bu sayfamızda Kronik Prostatit ve diğer konularla ilgili sıkça karşılaştığımız soru-cevap şeklinde bildiğimiz kadarıyla tecrübelerinizi paylaşabilirsiniz.

(Burada yazılanlar genel bilgilendirme amaçlı olup kesin hüküm teşkil etmez.Herhangibir hastalığın teşhis ve tedavisi için kullanılamaz.Hastalıklarla ilgili uzmanlara danışmanız gerekmektedir.)

SORU : Kronik Prostatit Belirtileri nedir?

CEVAP: 
---İdrar yaparken zorlanma ve kesik kesik idrar yapma.
---İdrar kalibresinin ve tazyikinin azlması.
---Penisin ucuna doğru sürekli bir sızlama hissi.
---Penis kökü ile makat arasında sürekli bir ağrı.
---Kasıklarda ağrı.
---Ağrılı boşalma ve boşalma sonrası yanma.
---Dizlerle kuyruk sokumu arasındaki bölgede ağrı,sızlama veya üşüme hissi.
---Bu belirtilerle birlikte başlayan cinsel sorunlar.

SORU : Kronik Prostatit tedavisi var mı?
CEVAP: Kronik Prostatit tedavi edilebilen bir hastalıktır.Kronik prostatit tedavisinde genelde çeşitli antibiyotikler kullanılmaktadır.Ancak prostat bezinin deformasyonunun giderilmesi sabırlı ve düzenli bir şekilde kapsül kür uygulaması ile mümkün olabilmektedir.

SORU : Kronik Prostatitten kurtulan var mı ?
CEVAP: Kronik prostatit hastalığından kurtulanlar vardır.
 Kapsül Kür uygulaması ile kronik prostatitten kurtulan birçok hasta olmuştur

SORU : Kronik Prostatit kısırlık yapar mı?
CEVAP: Kronik prostatitin direkt olarak kısırlığa neden olduğu düşünülmemektedir.Kronik Prostatit olduğu halde çocuk sahibi olabilen birçok hasta vardır.Yani kronik prostatit olan kısır olur şeklinde kesin bir görüş yoktur.

SORU : Prostat iltihabı kaç çeşittir.
CEVAP:Prostat iltihabı akut ve kronik olmak üzere 2 ana bölümde incelenmektedir.

SORU  : Bph. nedir.
CEVAP : Bph. iyi huylu prostat büyümesinin ingilizce olarak kısaltılmış yazılışıdır.Bph. genelde 45-50 yaşlarından sonra görülen bir hastalıktır.

SORU  : P.S.A.  nedir?
CEVAP :

PSA (Prostat Spesifik Antijen) prostatın epitel hücreleri tarafından üretilen ve seminal sıvıda yüksek oranda bulunan protein yapısında bir enzimdir. Normal durumdaki prostattan seruma az miktarda karışmaktadır. Kandaki yükselme, prostat hastalığının göstergesidir.PSA normalde, 4 ng/ml’nin altında olmalıdır. 4 ng/ml altındaki değerler normal olarak kabul edilmektedir. 4-10 ng/ml arasındaki değerler şüpheli sınır değerler olarak kabul edilmektedir. 10 ng/ml üzerinde elde edilen PSA değeri ise yüksek olarak değerlendirilmektedir.
 

PSA testi sonucu ne kadar yüksekse, prostat kanseri riski de o derecede yüksektir. 
 

PSA Değerleri nedir?

1. 0 - 2.5  ng/mg  düşük   (iyi)

2. 2.6 - 10 ng/mg hafif büyümüş ( normal)

3. 10 - 19.9 ng/mg  büyümüş ( anormal )

4. 20 ng/mg üstü çok büyümüş ( önemli derecede anormal)
 

PSA Düzeyi Yalnızca Prostat Kanserinde mi Yükselir ?

Hayır. Başka bazı durumlar da PSA düzeyinde yükselmeye neden olmaktadırlar. Bu durumlar şöylece sıralanabilir :
 

Benign prostat hipertrofisi (Prostatın iyi huylu büyümesi) Bph. durumunda
 

Prostat iltihabı (prostatit) durumunda da PSA düzeyi sınırda veya yükselmiş olarak bulunabilir. 
  

 Makattan muayene (rektal tuşe) sonrasında PSA düzeyi yükseldiği için PSA ölçümü bu muayeneden önce yapılmalıdır.
 

 Ejakulasyon (boşalma) da PSA düzeyini geçici olarak yükseltmektedir. Bu nedenle,  PSA  ölçümü öncesinde 2 gün boyunca cinsel ilişkiye girilmemelidir.
 

Prostat biyopsisi de PSA düzeyini yükseltmekte, bu nedenle biyopsiden en az 6 hafta  sonra tekrardan PSA bakılabileceği bildirilmektedir.
 

İlaçların PSA Düzeyi Üzerine Etkileri Var mıdır ?

Özellikle androjen düzeyinde azalmaya neden olan ilaçlar (steroid antiandrojenler gibi) PSA düzeyinde de azalmaya neden olabilirler. Finasteride (5 mg/gün) kullanan hastaların PSA düzeyinin 12 ay sonunda % 50, 1 mg kullananlarda ise % 48 azaldığı görülmüştür.
 

PSA Düzeyine Bakılarak Hastanın Yaşam Süresi Tahmin Edilebilir mi?

Bir anlamda tahmin edilebilir. Çünkü, PSA düzeyi, tümörün büyüklüğü, yerleşimi, evresi ve yayılması ile yakından ilişkilidir. Prostat tümörü nedeniyle ameliyat edilmiş hastalarda PSA’nın 4 ng/ml’den düşük olması, hastaların % 70-80’inde cerrahi ile hastalığın sınırlanmış olduğunu düşündürmektedir. 20 ng/ml üzerinde PSA değerleri, hastaların % 30-40 lenf nodlarına ve % 10 civarında da kemiklere yayılımını (metastaz) düşündürmektedir. 50 ng/ml üzerinde PSA değerleri, hastaların çoğunda lenf nodlarına yayılımın olduğunu ve kemiklere yayılımın da % 30 üzerinde olduğu düşündürür. Kanserin henüz ilk başlangıç yerinde olduğu hastalarda 5 yıllık yaşam süresi % 65 civarındadır. Yayılım (metastaz) göstermiş hastalarda ise, hastaların yaklaşık yarısı tanıdan itibaren 2 yıl içinde kaybedilmektedir.
 

Benign Prostat Hipertrofisi (Bph) ile PSA Arasında Ne Tür Bir İlişki Vardır ?

Bph, iyi huylu prostat büyümesidir. Bu durumda da PSA değerinde yükselme görülmektedir. Ancak PSA değerleri genelde 4-10 ng/ml arasında kalmakta ve çok yükselmemektedir.
 


SORU :Kronik Prostatit hastalarının dikkat etmesi gereken hususlar. 
CEVAP:
 1-Cinsel hayatta hijyen.
 2-Çok soğukta uzun bir süre kalmamak.
 3-Vücut direncini düşüren mikrobik hastalıklarda iyi bir şekilde tedavi olmak
 4-Uzun süren kabızlık hali.
 5-Ağır şeyleri kaldırmamak.


SORU :Kronik Prostatit hastalarının uzak durması gereken besinler.
CEVAP:
 1-Her türlü alkollü içecekler.
 2-Fazla miktarda acı ,baharat,ekşi ve asitli içecekler tüketilmesi.
 (Not :Bu besinleri hiç kullanmasanızda hastalığınız iyileşmez. Fakat bunların aşırı kullanımı şikayetleri daha da arttırır )


SORU :Kronik Prostatit cinsel yaşamı etkiler mi?
CEVAP:Kronik Prostatit cinsel yaşamı etkileyebilir.Bu etki her hastada farklı bir şekilde ve şiddette ortaya çıkabilir.Eğer Kronik Prostatit teşhisinden sonra cinsel problemler yaşıyorsanız bunlar Kronik prostatite bağlı olabilir.

SORU :Kronik Prostatite bağlı cinsel sorunlar hastalık geçince biter mi?
CEVAP :Kronik Prostatite bağlı cinsel sorunlar hastalık geçince zaman içinde düzelebilmektedir.

SORU :Kronik prostatit hastası olmak evlilik için engel teşkil eder mi?
CEVAP:Burada dikkat edilmesi gereken evlilik hayatının sadece cinsel yönü olmamalıdır.
           Bu yönden belki büyük sıkıntılar yaşamayabilirsiniz fakat sosyal yaşam kalitesi yönünden karşınızdaki eşiniz olacak kişinin bu durumu tolere edip etmeyeceği düşünülmelidir.
          Hastalığa evlendikten sonra yakalanmışsanız buna diyecek birşey yok sonuçta evlilik paylaşmaktır hastalıkta paylaşılabilir.
         Fakat Kronik prostatit hastası olduğunuzu bilerek ve karşı taraftan saklayarak evlenmek sorunlara yol açabilir.Çünkü sosyal yaşam kaliteniz düşecektir.
         Eşinizin de bunu anlayışla karşılayıp sizin yaşam şeklinize ayak uydurmaya çalışması gerekecektir.

 SORU  : Kronik prostatit nasıl teşhis edilir ?
 CEVAP :
Daha önce ana sayfa da yazmış olduğum kronik prostatit belirtilerini yaşıyorsanız büyük olasılıkla bu hastalığa yakalanmışsınızdır. 

Kronik prostatiltihabının teşhisinde en kesin ve güvenilir yol MAKATTAN REKTAL TUŞE dediğimiz muayene şeklidir. 

Kronik prostatit bazen ultrason,kan tahlili,idrar tahlili,meni kültürü vb gibi birçok yöntemle belirlenemeyebilmektedir, 

Hastanın tüm tetkikleri normal çıktığı halde idrarda yanma,ağrı, vb gibi şikayetler devam edebilmektedir 
(Ben bu durumu uzun yıllar yaşadım) 

Hastanın tüm tetkikleri normal çıkınca haliyle kişi başka yönlerde araştırma yapmaktadır.(Pelvik ağrı,pudental sinir sıkışması,aktif mesane sendromu.psikolojik,stres,çok oturma,ağır kaldırma, vb gibi )

Benim yaşadığım tecrübelere göre eğer kişinin tüm tahlil ve tetkikleri normalse bile muhakkak ürolog doktorunuzdan MAKATTAN REKTAL TUŞE isteyiniz.Bu muayenede de eğer doktorunuz normal olduğunuzu söylerse diğer hastalıkları araştırmanız gerekebilir.

SORU : Kronik prostatitte kullanılan antibiyotikler nelerdir ?
CEVAP: Kronik prostatit için değişik antibiyotikler kullanılabilmektedir. Kişinin kronik prostatit belirtilerine göre uzman doktorun verdiği ilaçları kullanması en doğrusudur.

Kullanıcı yorumları için TIKLAYIN!



Yorumlar - Yorum Yaz